Ingen har arbejdet særlig længe med optimering af PLA, som de har med alm. Adwords annoncering, da det er forholdsvist nyt. Jeg har dog haft beta adgang i et godt stykke tid og sat Product Listing Ads op for et par virksomheder. Men Google åbnede op for Produkt Listing Ads til alle ”dødelige” i Danmark i november måned, men hvad er Produkt Listing Ads (PLA) egentligt?
PLA er en ”ny” annonceringstype i Danmark, der viser relevante produkter i søgeresultaterne fra en webshop med billed, tekst, pris osv. – man kan sammenligne det med Kelkoo og Pricerunner, bare ude i søgeresultaterne hos Google.
Hvis du ikke allerede er igang med Product Listing Ads og har en webshop med flere produkter, så vil jeg virkelig anbefale dig at komme i gang med det hurtigst muligt, da der er masser af ekstra salg hente til en billig pris.
Er du allerede i gang med PLA?, så læs videre her, så kan det være at mit tip kan hæve din CTR og konverteringsfrekvens.
Du har garanteret januar udsalg lige nu, hvilket også betyder at de har ekstremt mange produkter der er sat ned med 20%-30%-40%-60%-80%…, men hvordan pusher man udsalg og nedsatte varer i Product Listing Ads (PLA), som det er muligt med de almindelige Adwords annoncer? – Det er selvfølgelig en mulighed at skrive en tekst i ”Promotion”-feltet, men det er ikke altid at denne promotion tekst bliver vist, hvad gør man så?
Hos Unisport har vi fundet på et lille trick/hack, der fungerer rigtig godt. Det produktbilled jeg smider i mit feed til Merchant centeret, der sørger jeg for at rabatten bliver vist, som her:
Hvis der er udsalg eller produktet er nedsat, så bliver rabatten nu vist automatisk i din PLA annonce. Dette betyder altså at vi skiller os ud fra de andre PLA annoncer, får en højere CTR og en højere konverteringsfrekvens (Du får selvfølgelig ikke en højere konverteringsfrekvens, hvis rabatten ikke er ægte). Om det er imod Googles retningslinjer for PLA, det ved jeg faktisk ikke, det har jeg ikke undersøgt det – men det kan godt være, men jeg er hvertfald ikke lukket ned eller fået en påtale endnu.
Det var dagens tip, du kan selvfølgelig også udvide det med nye produkter, så du har en bobbel der siger “NEW” eller lign. – igen vil du få mere attention mulighederne er mange. Har du andre tips og tricks til Produkt Listing Ads (PLA), så del dem endelig!
Hej Patrick,
Det er desværre imod retningslinjerne fra Google. Reglen er, at der ikke må indgå tekst i dine billeder.
For nu kan det dog godt være, at det får lov til køre et vist stykke tid, da jeg har lagt mærke til, at der er langt løsere opsyn med PLA i Danmark end i USA. Jeg villle dog ikke gøre det og lad mig forklare hvorfor:
1) Du risikerer, at produkterne pludselig forsvinder. Det er ikke ligesom i AdWords hvor du får en email om at en annonce er blevet afvist. Nej, du skal ind i Merchant Center og tjekke. Hvis du i forvejen har et par afviste produkter (eller du ikke tjekker ofte) kan du meget let overse dem.
Det ville være super ærgerligt, hvis alle produkter på udsalg pludselig stoppede med at blive vist.
2) Det vil unægteligt sænke kvaliteten af dit feed. Ligesom med alm. AdWords har du en Quality Score med PLA kampagner. Quality Score for PLA er dog endnu mere diffus og du får den ikke at se nogle steder.
Når du på et tidspunkt får afviste annoncer pga. et brud på reglerne vil dit feed kvalitet blive lavere. Igen, dette vil du ikke opdage. Du vil bare se et lavere antal klik hvilket igen kan være svært at opdage og finde ud af hvorfor. I mange tilfælde vil du bare sige – “jamen jeg har bare fået mere konkurrent, så lad mig skrue klikprisen op”, hvilket ikke løser noget. At skrue klikprisen op, når dit feed er af lav kvalitet løser heller ikke noget.
Opsummering vil jeg sige, at det er rart at se annoncører skrive om PLA kampagner i Danmark. Der er ikke meget info derude endnu på dansk.
Derudover vil jeg sige, at vi er nogle, som har arbejdet med PLA i laang tid, da det har været ude i USA siden 2010-11 :=).
Held og lykke med det hele,
Andreas Lolk, PPCProfit.dk
Hej Andreas,
Jeg er glad for at du skriver. Faktisk har jeg været forbi Google og de har godkendt mit feed uden kommentar til rabat mærket og indtil videre er vi ikke blevet afvist på nogen “rabat”-produkter (Kun produkter der er “broken”). Har du et link til de retningslinjer, hvor der står at man ikke må have tal etc. i billederne? Dem vil jeg gerne læse.
Du har ret i at der næsten intet er på dansk om PLA endnu, og at man skal over og læse blogs i USA, det var egentlig også en af grundende til at jeg skrev indlægget. Du er jo også unik, at komme fra USA og til Danmark som Adwords dude, så har du allerede haft fingrene i ting som Danmark ikke har adgang til endnu. 😉
Jah – og dér har vi problemet med Google medarbejdere. Med mindre du har fat i en erfaren herre (og de færreste med kundeservice segmentet er det), så ved de ikke synderligt meget om detaljerne.
Her er linket til retningslinjerne:
https://support.google.com/merchants/answer/2700371?hl=en&ref_topic=2701481
Cykelpartner har også tekst i deres billeder (søg efter smart superflash) og de kører stadig, så jeg tror, at der er lempelige regler netop nu. Det kan dog ikke fortsætte. Jeg ser aldrig tekst/tal i billederne i Google.
God weekend!
Der er heller ikke så mange krav til feedet i DK, SV og NO, som der er eksempelvis i DE – jeg tror heller ikke de er så kritiske i norden, egentlig fordi de gerne vil have folk til at bruge det (blot en teori). Det eneste jeg kan sige er at det virker rigtig godt hos os og tak for linket hvertfald.
Ja vi er ikke alene om at udnytte det, Dennis og Cykelpartner tester også konstant ved jeg.
Glæder mig til at læse noget mere om PLA optimering, et emne der er alt for lidt om på Dansk idag.
Andreas Lolk: Heldigvis slår Google ikke ned på vores annoncer hos http://www.Cykelpartner.dk, da de produktbilleder som indeholder tekst, ikke er genereret til lejligheden, men faktisk er billeder, hvor producenterne har betalt for at benytte tænks logo. Så hvis Google slår ned på det, så må vi programmere os ud af det.
Dermed ikke sagt, at Patricks trick ikke er smart og at vi ikke kunne finde på det 😉
Det er godt nok smart. Gælder det kun produkter, eller også services?
Kunne være interessant at se konkrete tal PAL i forhold til alm. annoncer. Kunne evt. være inspiration til næste indlæg 😉