301 eller 302 redirect? Hvad er forskellen?

Der er forskel på 301 og 302 redirect, rigtig mange kender ikke forskellen og benytter det forkert. At redirecte er ikke rocket sience, man skal blot tænke logisk.

301 redirect – Når du vælger at benytte, så skal det gøre når et indlæg, produkt eller lign. er blevet slettet og/eller flyttet. 301 redirected fortæller søgemaskinerne at denne side er blevet permanent flyttet til denne nye lokation og det er den nye adresse fremover.

302 redirect – Et 302 redirect er en funktion ligesom 301 redirect, den peger brugeren over på en anden side, men 302 betyder at siden kun er midlertidigt flyttet, så vi fortæller Google og andre søge maskiner at vi midlertidig har flyttet siden, men at de ikke skal fjerne den gamle side fra deres indeks.

301 vs 301 redirect

Som hovedregel vil jeg aldrig benytte mig af 302 redirect og kun 301 redirect, hvis man ikke er sikker på sin redirect, så brug 302, men er du sikker, så benyt da 301, så du også kan få flyttet linkværdien til den nye side.

Et eksempel på hvor det er iorden at benytte 302 redirect i en periode; en webshop skifter domæne og navn den første 2. april, de har ikke fået lavet alle deres redirects fra det gamle domæne til det nye. De vælger så at lave en 302 indtil at de har det hele på plads, når alle redirects er på plads, så ændrer de deres 302 redirect til et 301 redirect.

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar