Hvilket afsendernavn skal du bruge i dit nyhedsbrev?

Jeg har længe gået og tænkt på om det vil have nogen effekt at ændre afsender navnet i nyhedsbrevet, fra et ”corporate” til en mere ”down to earth/personlig” udgave. Testen har stået på et over de seneste 6 nyhedsbreve, desværre understøtter vores email system ikke direkte splittest af afsender navne, men de 3 forskellige versioner der blev sendt ud er blevet behandlet på samme måde. Jeg tænkte jeg lige ville dele mine resultater og tanker.

Her er mine 3 test versioner:

 • CoolStuff – Danmarks Køligste Gadgets”
 • Patrick fra CoolStuff.dk”
 • Pernille fra CoolStuff.dk”

Det viser sig at ”Patrick fra CoolStuff.dk” og ”Pernille fra CoolStuff.dk”’s openrate er 1-2% procent højere end den kedelige standard ”CoolStuff – Danmarks Køligste Gadgets”. Grunden til det er nok fordi den bliver mere personlig og det ikke bare ligner ”endnu et nyhedsbrev” – Jeg ved at Dennis fra Cykelpartner.dk kører med samme ”setup”, ved dog ikke om der har været nogle dybere tanker eller test bag?

newsletter

Skal du bruge dit navn som afsender?

Hvis du arbejder for en større virksomhed, så som Mærsk eller lign., så vil jeg nok ikke anbefale det, men sidder du med en webshop og er du en rigtig købmand, har frie hænder til at gøre næsten hvad det passer det, så syns jeg virkelig at du skal teste det af. Vi fik hvertfald succes med at bruge et navn istedet!

Tænk: Du har en liste på 50.000 modtagere, hvis bare 2% flere åbner dit nyhedsbrev, så løber det jo hurtigt op og du har mulighed for at tjene flere penge.

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Peter Christensen

  Hej Patrick,

  Spændende test – og tanker bag. Kan du løfte sløret for om konverteringen var den samme på alle 3 testversioner?

  Vh

  P

  1. Patrick T. Rasmussen

   Der var en minimal upløft i konverteringen på både Patrick og Pernille, men ikke noget der var værd at skrive om 🙂

 2. Emil

  Spændende læsning. Jeg modtager også selv jeres nyhedsbrev og må da også tilstå at jeg har mere lyst til at åbne det når der står et navn istedet for blot coolstuff.

  Det kunne være spændende at se om nyhedsbrevene bliver ved med at have en højere åbningsrate, eller om den falder tilbage efter at have kørt med navn et stykke tid. Kan du se en tendens der?

  1. Patrick T. Rasmussen

   Hej Emil,

   Tak for din kommentar, dejligt at høre at det også har “effekt” hos dig…

   Indtil videre har vi set samme høje openrate, så det lader til stadig at fungere, men vi holder selvfølgelig øje med det. Planen er at skifte navnet ud med andre som arbejder herinde, så det variere lidt mellem hvem man modtager emailen “fra”.

Skriv et svar