At øge ens gennemsnitsordre kan være en kunst i sig selv, rigtig mange har ikke knækket nøden eller er kørt død i det. At øge ens gennemsnitsordre lyder ekstremt advanceret, men I sidste ende handler det egentlig bare om at tænke logisk, samt sætte sig selv i brugerens stol og tænke “Hvad kunne min bruger egenlig have brug for. Ligesom i Bilka, hvor der næsten ALTID er færdiglavet bearnaise sauce placeret ved siden af de store bøffer.
Udregning af gennemsnitsordre værdi
Jeg synes dog det er vigtigt at vi først lige får fastlagt, hvordan man egenligt udregner din gennemsnitsordre værdi.
Den simple metode er:
Gennemsnitsordre værdi = Total omsætning / Antallet af ordrer
Regnestykket er super simpelt faktisk. Du skal dog have i tankerne at det ikke er nogen god benchmark for din margin og hvor meget du rent faktisk tjener. Hvis du gerne vil have et lidt mere præcist tal, hvor du tager højde for din indtjening, jamen så skal du fratrække udgifter, samt det vareforbrug – dette vil give dit et lidt mere præcist billed.
Er du én af dem der bruger Google Analytics, så har Google Analytics allerede regnet tallet ud for dig. De kalder det “Gennemsnitlig ordrerværdi.” og dit generelle tal finder du under “Konverteringer” -> “E-handel” -> “Oversigt”.
6 simple tips til at øge din gennemsnitsordre værdi
Jeg har herunder samlet 6 tips til hvordan du relativt simpelt kan øge din gennemsnitsordre uden at det går ud over din konverteringsrate.
Fri fragt ved køb over x kr
Er du én af de virksomheder der ikke tilbyder eller er tvunget ud i fri fragt på grund af konkurrenterne, så er det måske tid til at teste det af.
Det jeg ville gøre er at sætte din fri fragt grænse et stykke over, vær nu realistisk, din normale gennemsnitsordre. Derefter sørger for at få kommunikeret det klart og tydeligt på hele dit site, så din bruger ikke er i tvivl.
Note: Det ville ikke give mening at placere fri fragt grænsen på samme niveau eller under din nuværende gennemsnitsordre, da øvelsen går ud på at hæve gennemsnitsordre værdien.
Tillægs produkter/Krydssalg
Har du en webshop, der sælger eksempelvis vaskemaskiner, så ville én mulighed være at tilbyde tillægsprodukter til vaskemaskinen, enten til en god pris, men måske også nogle til fuld pris, på produktsiden. Brugeren er alligvel igang med at købe en vaskemaskine og kunne med garanti også godt bruge vaskepulver eller lign. til deres sprit nye vaskemaskine.
Dette tip kan virkelig flytte meget og kan forholdsvis nemt implementeres i de fleste shops.
Desto mere de køber desto mere sparer de
Sælger du et produkt, som folk ofte køber flere af, når de endelig handler, hvorfor så ikke give dem volume rabatter? Så desto mere de køber desto mere sparer de. Det kan dog være svært med nogle produkter, dog handler det igen om at være kreativ.
Checkout tilbud
Du har med garanti en masse produkter du har sat ned med gode rabatter , men du kan stadig ikke kan komme af med dem, da ingen af dine brugere søger efter dem eller kan finde dem.
Derfor er mit tip at pushe dem i forbindelse med købs processen, hvor det giver mening selvfølgelig. Sørg dog for at få det testet ordenligt, så det ikke går ud over konverteringsfrekvensen. Hvis du, som jeg, vil lege lidt mere “next level”, så viser du kun relateret produkter nedsatte produkter der matcher med de produkter der allerede er i indkøbskurven.
Vigtig at det ikke går ud over resten af oplevelsen, “keep it clean and simple”.
Tilbyd forlænget returret mod et mindre beløb
Èt andet smart trick som min gode ven, Simon Elkjær, der forresten også lige skrevet optimeringsbogen. Han har leget med at tilbyde forlænget returret i op til ét år mod et mindre beløb – placer det i sidste del af check out’en. Har du produkter, som ikke bliver for gamle eller udgår indenfor en kort periode, jamen så prøv at tilbyd dem en forlænget returret, måske kan du hive lidt ekstra kroner hjem her.
Hvor meget det skal koste er noget du selv må teste dig til, det har jeg ikke et klart svar på overhovedet.
Tilbyd dine kunder at købe på klods
Klarna, Viabill osv. kært barn har mange navne, det de egentlig kan tilbyde dig er at tilbyde dine kunder kan købe på klods (eller kredit, som man også siger) med eller uden oprettelses gebyr, alt efter hvordan du sammensætter det. Derved kan dine kunder være mere tilbøjelige til at handle for mere, da de først skal betale om x dage eller x måneder.
Note: Hvis du har en svensk shop, så kan jeg virkelig anbefale Klarna, det er kæmpe stort i Sverige – men Klarn har dog ikke det bedste ryg i Danmark, måske fordi de danske kunder ikke er klar til det endnu.
Mange idéer men pas nu på!
Ja jeg kunne blive ved med at kaste med flere tips og idéer, men du skal altid huske på at dette er blot tips og ikke facit, men test det af på din egen shop. Så lad nu være med at implementer alle de her tips på én gang. Husk at alle kan sælge med rabat, og det tjener du altså ingen penge.
God liste! Men jeg har ét spørgsmål: Virker den med den forlængede returret virkelig?
Godt spørgsmål, det er ikke noget jeg selv har haft testet, men ved at Simon fra Nicehair.dk har testet det.
Tak for en god liste – der er helt sikkert nogle muligheder, som jeg skal have testet af.
En lille bemærkning omkring Google Analytics:
Den gennemsnitsværdi, som Google viser dig, er inklusive fragt-prisen. Når jeg selv arbejder med gennemsnitsværdier kigger jeg normalt altid på værdien uden fragt, da det i min optik giver et mere retsvisende billede. Det skyldes blandt andet, at man jo sjældent tjener på fragt. Derfor jeg bruger tallene fra E-conomic i stedet.
Hej Jeppe,
Kommer vel helt an på om man rapportere fragtpriserne eller ej – Men ja det skal man selvfølgelig være opmærksom på 🙂
En super fed læsning Patrick! Hvad koster det at blive oprette hos Klarna på en dansk webshop? Ved at Viabill tager 5000kr ex?
Der er vist stor forskel på hvad prisen er alt efter hvilken webshop du har dig. Tror desværre det bedste er at kontakte dem og høre priserne.