YouTube SEO – Få succes med din YouTube kanal!

YouTube, som medie, bliver mere og mere populært i Danmark – i USA er det KÆMPE stort og der er mange, der lever af at lave YouTube videoer og tjener virkelig mange pengene på det. Vi har faktisk også en fyr i norden, der sidste år tjente over 50 mio danske kroner, hvilket er helt sindsygt – det er selvfølgelig PewDiePie. Derudover er YouTube også den anden største søgemaskine i verden, hvilket betyder at der er en MASSE trafik og der er mulighed for at du kan få succes på YouTube.

Jeg har arbejdet med flere virksomheder og personligheder som har en YouTube kanal, de ikke rigtig har kunne få den til at rulle og derfor har spurgt, hvordan får jeg flere visninger , for så mange af jer godt ved, så desto flere visninger, desto flere subscribers får du.

Det er faktisk ikke raket videnskab at få flere visninger, det handler bare om at lave indhold som folk rent faktisk vil se OG søger på.

Dog skal du huske på at det er rigtig svært at lave videoer der går viralt og bliver en succes, det er du ikke selv herre over desværre. Dog er det meget vigtigt at du lytter til dine seere, brug dine fans, gør det så kort og præcist som muligt. Husk du er et brand og opbyg det sammen med dit publikum.

YouTube logo 2016

Hurtige tips til at få succes med YouTube

Titler i YouTube din video

Rigtig mange er dygtige til at skrive spændende titler, men ofte siger de ikke hvad vidoen handler om, hvis du allerede har +200.000 følgere, jamen så kan det måske være ligemeget, men er du en nyopstartet kanal, der har brug for at komme i gang, så er det en idé at bruge noget tid her, for titlerne er en af nøglerne for om du ranker højt.

Eksempel; du har lavet en video der handler om du bager en chokoladekage og du ved ikke hvad du skal kalde den andet en ”chokoladekage”, så ville jeg begynde at undersøge hvad folk rent faktisk søger på når de skal bage en chokoladekage for at lave den bedste title overhovedet.

Èt af de mange gratis værktøjer jeg elsker er Google KeywordPlanner – du skal dog have en Adwords konto for at bruge det.

Her finder du ud af at de måske søger på ”Chokokoladekage opskrift”, hvilket betyder at du nok skal have ordet ”opskrift med ind i din title.

RIGTIG mange ville lave en overskrift der hed ”Vlog #3 træningstur med brormand – Chokoladekage opskrift”, det er dog ikke helt optimalt, da brugeren og Google stadig læser fra venstre mode højre, så det jeg ALTID anbefaler er at du kommer med om videoen først og derefter skriver vlog osv osv osv.

Det mest optimale title ville derfor være:

”Chokoladekage Opskrift – Nemt og hurtigt / Vlog #3 træningstur med brormand.”

 

Tag dine videoer op ordenligt

Husk nu at brug 5-10 minutter på at tagge din video op. Har du lavet en YouTube videoer om grøntsager, jamen så sørger du for at få den tagget med mad, grøntsager osv. osv.

Det har voldsomt stor betydning, når det kommer til din synlighed på YouTube!

Èt mål

Alle dine videoer som du uploader har mindst et mål, det kunne være at få så mange suscribers som muligt, få videoen delt, så mange gange eller noget helt tredje. Derfor er det vigtigt at du gør det klart og tydeligt hvad det er at du vil have dem der ser din video til.

Så vil du have dem til at subscribe, jamen så spørg om det – du vil blive overrasket over hvor mange der rent faktisk gør det. Det kan både gøres i videoen, beskrivelsen eller helt ude i din trailer, som du selvfølgelig har lavet, så folk føler sig velkommen til din kanal ikke?

Playlist

Husk at inkluder din video i en playlist, så folk ikke rammer panden mod en mur, når de er færdige med at se din video, det ville betyde at du får flere visninger på måske ældre videoer.

Information

Hvis du skal have Google til at prioriterer dine videoer fremfor din nabos, så er det altid en rigtig god idé at udfylde så meget information som muligt. Google prioriterer selvfølgelig kanaler der har udfyldt alt informationen foran en uden.

Links

Èn anden undervurderet taktik er at linke til din kanal fra eksterne sider, så har du et website, så sørg for at link til din YouTube kanal. Tænk på sammen måde som alm. Linkbuilding, her bygger du bare links til din YouTube kanal i stedet. Overvej også at link Facebook, Twitter osv. sammen med din YouTube kanal.

Bonus tip – Lav videoer som folk søger efter

Ved du ikke hvad dine videoer skal handle om endnu, så skal du bruge ”answerthepublic.com”, det er et genialt tool, der viser hvad folk søger på – tjek det ud!

 

Håber I kunne bruge de her tips og jeg hører gerne fra jer, hvis I har yderligere spørgsmål.

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Nikolaj

  Håber jeg får fler subs!!!

 2. Helle glerup bech

  Hejsa vil så gerne hjælpe min søn med at få flere subscribers. Han har dog 8000 nu og laver nogle fantastiske rejsevideoer. For tiden er han i Indonesien. Prøv engang at se hans kanal. Emils travel vlog og giv mig endelig feedback på hvad han kan gøre bedre.
  Hans største drøm er at leve af det
  Mvh Helle

  1. Patrick T. Rasmussen

   Hej Helle, det er lidt svært at give konkrete tips og tricks når jeg ikke ved hvad og hvordan han arbejder idag 🙂 Kan du smide et link til hans kanal?

Skriv et svar