Bouncerate – ændring af CTA knapper på landingssider

Vi har som mange andre webshops mange sider, hvor vi lister vores produkter i lange baner – Siderne har en relativ “høj” bouncerate, hvilke betyder at en besøgende kommer ind på en landingsside og forlader den igen med det samme. Denne bouncerate vil jeg gerne have længere ned, men det skulle ikke have nogen negativ effekt på vores konverteringer (Køb).

Faktisk vil jeg mene at det er ”forkert” at kalde vores knapper ”Køb”, da man rent faktisk ikke køber, da man blot lander på en produktside.

Derfor satte jeg en test op, hvor jeg skiftede alle ”køb” knapper ud med ”læs mere” og/eller ”se mere”.

Her er de 3 versioner

Køb

2013-01-16_16-11-26

 

Læs mere

2013-01-16_16-10-33

 

Se mere

2013-01-16_16-11-04

Konklusion

I test perioden havde vi 31.000 besøgende på vores site. Overraskende er det ikke, at vores bouncerate faldt på vores landingssider – ”Læs mere” var 3,5% bedre, ”Se mere” var 2,5% bedre. Det som overraskede mig mest var at vores konverteringsrate (køb) faldt med 9,8% med ”Se mere” og hele 14,9% med ”Læs mere”.

Flere mener at man ikke behøver at have CTA knapper på én kategori sider, men jeg mener det er en fornuftig idé, men det kommer selvfølgelig an på hvordan kategori siden er bygget op.

En anden test man kunne køre: lave “køb” knappen være en aktiv købs knap, så man ikke bare bliver smidt over på landingsside, men man smider rent faktisk produktet i indkøbskurven – mon det har effekt på konverteringsraten?

Spørgsmål

Hvad siger du til testen? Burde vi have valgt at køre med “Læs mere” eller “Se mere” istedet for “Køb” på baggrund af vores resultater? Har du en lignende case, så er du velkommen til at dele den med os andre så vi alle kan blive klogere.

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Skriv et svar