Affiliate marketing er en marketingkanal, som er baseret på performance, hvilket betyder at du i sidste ende kun skal betale, når dine affiliate leverer resultater – det kan være alt fra online salg i din webshop, leads, besøg på dit website, nye tilmeldinger til dit nyhedsbrev og mange flere; her er det vigtigt at du definere hvilket forretningsmål din virksomhed har.

Hvad er affiliate marketing

Måden de fleste virksomheder kommer i gang er at de tager kontakt til et affiliate-netværk, der håndtere alt mellem dig og deres affiliates, der kan være alt fra bloggere til nyhedsmedier, der måske allerede i forvejen har masser af trafik.

Betal først, når du har tjent penge

Affiliate er fantastisk, virkelig, da man reelt set ikke har nogen udgifter, som virksomhed, før der er sket en konvertering, hvilket betyder at du kun skal have pengepungen op, når du tjener penge. Det er specielt de helt små virksomheder med mindre marketingsbudgetter der hopper på affiliate marketing, men det er også for de helt store.

Med affiliate markting kan man drage direkte paralleller til at man har provisionslønnet sælgere på hele internettet, som der først får betaling når de laver et salg/konvertering.

Pas på! Affiliate marketing kan ikke bare sættes på cruise-controle, men det kræver konstant overvågning, da nogen affiliates kan være lidt for smart og hurtige på tasterne, man skal huske på at en affiliate marketers lever af salg og derfor er der nogen som benytter sig af alternative metoder.

Skal du have hjælp til at komme i gang med affiliate marketing, så er du velkommen til at udfylde formularen herunder, så sørger jeg for at du kommer godt i gang og ikke falder i de typiske faldgrubber.