Skyder du gråspurve med kanoner?

Til dagligt arbejder jeg som CMO hos Dinero Regnskab, men jeg arbejder også som konsulent ved siden af som ekstern digital rådgiver, hvor fokus er at får virksomhederne til at tjene penge på de digitale medier – man kan lidt sammenligne det med en ekstern digital marketingschef. Jeg har gennem de seneste år arbejdet for og med en masse virksomheder, både store og små og jeg lagt har lagt mærke til én bestemt ting; det er typisk at store virksomheder vælger at skyde gråspurve med kanoner, hvilket også er grunden til at jeg skriver dette indlæg.

Hvad mener jeg med at det; det jeg mener er at de typisk hopper på nogle Enterprise platforme, der for det første koster mange penge bare i licens om måneden, for det andet også tager måneder at ”komme i gang” med, da det er SÅ avanceret at sætte op, men for det tredje så har de slet ikke ressourcerne internt for at lykkedes med dem.

Tanken ved at vælge en Enterprise platform er egentlig god nok, hvis man har ressourcerne og viden in-house, den store udfordring er at sådan et system typisk kommer som en ”all-in-one” pakke og sælgeren der har solgt systemet, siger at de er eksperter og det bedste værktøj indenfor alle områder; CMS, E-mail, annoncering, hosting, personalisering etc. – men lad mig sige én ting; DET ER DE IKKE og de opfylder næsten aldrig alle dine behov og hvad gør I når dit e-mail system i din meget dyre platform ikke supporterer automation? Ja så står I med håret i postkassen og er ”låst” til en meget dyr aftale.

Men hvad skal I gøre i stedet for? – min anbefaling
At vælge platform(e) er ikke noget der tager 3 minutter, og hvis det gør det, så er der noget galt eller du er supermand. Det handler om at se indad og spørg sig selv hvad har vi brug for nu og i fremtiden.

Når jeg arbejder med virksomheder/personlige brands, så er det første jeg gør er at få dem til at lave en featureliste med alle de funktioner/features de har behov for I virksomhed en – det kan være online booking, integration til en anden platform, høj sikkerhed osv. osv. – Så skal I mappe ud hvilket features der er must-have og hvilket er nice-to-have også prioritere dem.

I er også velkommen til at skrive, hvis I vil høre mere om den rådgivning jeg kan tilbyde, om I er en lille virksomhed eller stor, det er underordnet – det vigtigste er at I kommer i gang på den rigtige måde.

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Skriv et svar