Alternativer til Google Alert!

Der findes utallige værktøjer til at overvåge nettet, men ofte så koster de enten mange penge ellers er de rigtig dårlige. Google Alerts er et værktøj mange har brugt længe, men det har ikke fungeret optimalt og mange taler endda om at det måske er endnu et Google projekt der ryger i graven. Så derfor har jeg også længe brugt andre flere gratis alternativer til netop Google Alert, så jeg er sikker på at intet går forbi mine ører.

Personligt kunne ikke finde på at betale for værktøj der crawler www for at finde informationer om én, simpelthen fordi der findes gode alternativer som er gratis og nemme at bruge og jeg vil anbefale at du holder øje med dit brand, navn, produkter og lign.

Google Alert

Alternativer til Google Alert!

Bing

Mange griner ofte når man nævner Bing, da der ikke er mange der bruger deres søgemaskine, men Bing kan faktisk stadig bruges til mange forskellige gode ting. Èn af tingene er at man kan få et RSS feed med alt det information, som Bing kan finde om dig, det er super smart!

Her er syntaxen: http://www.bing.com/search?q=Patrick%20T.%20Rasmussen&format=rss&cc=dk

Når du har skabt et RSS feed, så kan du smide det ind i en RSS reader og modtage en påmindelse hvergang Bing finder noget nyt om dig, dit brand eller hvad du søger! Her er der rig mulighed for at være virkelig kreativ! Smart ikke?


Talkwalker

Talkwalker er er det nok bedste direkte alternativ til Google Alerts og er det værktøj jeg har brugt i længst tid, Talkwalker er super simpelt at sætte op og du kan endda indstille den til hvilket land den skal overvåge. Når det er sat op, så modtager du en mail hvergang den har fundet noget relevant – virkelig smart og brugbart! Hvis jeg skulle vælge et af de nævnte værktøjer, hvilket er så det bedste alternativ til Google Alert? Helt klart Talkwalker – det spiller bare!


Newsle

Hvem elsker ikke at stalke ens netværk, venner og kollegaer, da det gør jeg hvertfald uden at de ved det! Med Newsle kan du overvåge dine kollegaer, venner og dit netværk! Det Newsle gør ret simpelt men smart; har din ven skrevet et blogindlæg på en andens blog og bliver nævnt, så får du en mail om at “Arne Lundgren” lige har skrevet et indlæg på “John Jonsson”‘s blog eller at Anders lige har givet et interview til EB.dk – super smart og tidsbesvarende!

Man kan også bruge det til at overvåge dig selv, så du kan styrke dit eget ego, det gør jeg! 😉


Mention

Mention er også et gratis stykke software, som du kan bruge til at overvåge Facebook, blogs, twitter, web, etc. – der er egentlig ikke så meget at sige om Mention, det samme idé som mange af de andre værktøjer og anbefales herfra!


Google Alert

Selvom Google Alert ikke er et super værktøj lige pt., så vil jeg stadig anbefale at man tilmelder sig og benytter sig af deres service, da Google Alert stadig finder resultater, som kan være brugbare og måske en dag, så bliver deres værktøj bedre? også selvom rygterne går på at de lukker det ned en dag, hvem ved? Kun Google.

 

Hvorfor overvåge nettet?

Jeg ville hellere vende den og sige hvorfor ikke overvåge nettet (Især når det er gratis)? Desværre kender jeg rigtig mange som ikke har alerts på deres brand, produkter eller lign., dette er i mine øjne en stor fejl, da du går glip af informationer der er guld værd, ligemeget hvem du eller dit brand er!

De informationer du får kan bruges til at klappe dig eller en kollega på skulderen, når du får ros, forbedre dit flow, hvis der er en åbenlys fejl du ikke har lagt mærke til, men en kunde har og rigtig mange andre ting, det er kun fantasien der sætte grænser!

Eksempel; tænkt hvis et af dine produkter har en fejl du ikke kender til og kunderne ikke vender tilbage til dig og reklamere over det, men istedet taler dårligt om dig og dit produkt på nettet? Med en alert kan du få besked når sådan noget sker, tage action og gøre kunden til en tilfreds kunde.

Negativ omtale? Skal jeg reagere?

Om man skal deltage i debatterne, når der bliver talt negativt om dit brand er helt op til dig -, jeg anbefaler ikke at man går ind i en diskussion offentligt, hvor der kun bliver snakket negativt om dit brand, men foretrækker at flytte debatten over på mail med kunden som ikke er tilfreds. Men det er selvfølgelig op til dig, hvordan du håndtere sådanne situationer. Selvfølgelig er det noget der skal vurderes hver gang.

 

Det var egentlig min liste over de gratis løsninger alternativer til Google Alert, som jeg benytter til at overvåge nettet og jeg er ret sikker på at jeg er rigtig godt dækket ind, så I kan bare komme igang med at trashtalke 🙂 Bruger du andre værktøjer?, så skriv del dem gerne med os andre.

 

wizzitop10_2014_mar

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Dette indlæg har 5 kommentarer

 1. Martin Hjort

  Skide godt indlæg Patrick – fedt med så mange værktøjer. Jeg har bare brugt Mention.net indtil videre, men nægtet at betale, så det har kostet mig flere mentions tænker jeg – de er i hvert fald ikke generte for lige at sende en mail om, at min kvote snart udløber 🙂

  1. Patrick T. Rasmussen

   Enig, det er det negative ved at bruge noget gratis, de vil jo altid gerne sælge 😉

 2. Jens Dalsgaard

  Jeg bruger TalkWalker og har helt afskrevet Google Alerts, som har været buggy meget længe.

  Bing skal prøves af! Jeg tester også Bing Ads lige for tiden, og det ser fornuftigt ud. Ikke megen trafik, men selv money-keywords er billige.

  Hvorfor må Newsle ikke få lidt link-love i dit indlæg?

 3. Anton Hoelstad

  Jeg har selv længe brugt TalkWalker – og været rigtig glad for det tool. Men jeg kendte ikke til muligheden med RSS feed’et og Bing – så tak for deling! 🙂

Skriv et svar