”Jubilæum” – 1år hos CoolStuff.dk

Tiden flyver afsted når man har det sjovt og jeg må virkelig sige at jeg har det rigtig sjovt hos svenske CoolStuff, tænkt at jeg allerede har arbejdet her i 1 år!? Tiden er gået rigtig stærkt. Livet i Sverige er godt og min udvikling har været skræmmende god, det skyldes helt klart fordi jeg ser mit job mere som en hobby end et job!

sweden

Men jeg blev kastet for løverne i september måned 2012, hvor der ikke var længe til jul, som er CoolStuff’s vigtigste periode, så derfor var det hele stressende, da jeg skulle lære nye kollegaer at kende, nye systemer, intet var planlagt, nye partnere, nye produkter osv. osv. – alt sammen inden for meget kort tid. Julen er noget af det vildeste jeg har oplevet, vi laver halvdelen af vores omsætning i den periode, hvilket er skræmmende! Der er knald på! Tænkt hvis det konstant var jul hos CoolStuff?

Tuning og optimering

Efter julen kunne jeg trække vejret og begynde at slappe af, der var pludselig lidt mere tid til at fokusere på forskellige områder.

I stedet for at fokusere på at udvide med nye store projekter valgte jeg at optimere butikken (annoncer, on-site etc. etc.) og genforhandle aftaler med partnere, alt dette gav en årlig besparelse på et 6 ciftret beløb – hvilket jeg er yderst tilfreds med. Samtidig gik jeg også i gang med at optimere selve webshoppen, både med splittests og alm sund fornuft. Alt for mange har fokus på omsætning, men jeg har derimod fokus på overskuddet på bundlinjen, det kan vel både være positivt og negativt?

Jeg er nu gået i gang med nye og større projekter, som vil spare mine kollegaer og jeg rigtig meget tid, et af projekterne handler om at få automatiseret mange ting, dog er jeg yderst bevist om ikke at overgive ting 100% til et system som håndtere opgaverne, men systemerne skal agere som en slags assistent, som sparer tid. CoolStuff skal stadig have hjertet med i alt de gør, vi skal IKKE være en robot.

Men savner jeg ikke Danmark?

Altså på nogen områder, så ja, så savner jeg lille Danmark, noget så simpelt som det sociale man har sammen med sine kollegaer i en dansk virksomhed, men jeg bor stadig i København, så det er ikke så slemt. Samtidig  har jeg mit netværk og er hjemme hverdag. Men jeg er sikker på at det giver masser af hård på brystet at arbejde i et andet land (Der er kommet et hår eller 2 ekstra gennem det seneste år ;)).

Hvis jeg nu skal nævne noget negativt, som dansker at arbejde i Sverige, så er det broen, den er virkelig for dyr, specielt hvis man tager bilen og jeg foretrækker virkelig min bil og har prøvet at pendle fra Danmark til Sverige i tog = ikke nogen succes, mere spild af tid.

Næste step?

Hvad har vi af planer det næste års tid; jeg får en dansk kollega tilknyttet til mit team, hun hedder Pernille og sidder i dag med kundeservice, planen er at hun skal overtage en masse af mine opgaver, som jeg ikke har tiden til, da jeg skal i gang med nye områder jeg skal udvikle og optimere som berør hele virksomheden, hvad det er er stadig en lille hemmelighed, dog slipper jeg ikke min Country Manager stilling.

Derudover satser vi på at udvide vores sortiment, så vi kan ramme endnu flere målgrupper end vi allerede gør idag.

Så glæder vi os rigtig meget til julen, vi har rigtig mange projekter på tegnebrættet til julen og vi er sikre på at det nok skal slå alle rekorder igen i år!

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Skriv et svar