IRCE 2013 – Opsummering og takeaways

Er næsten lige kommet hjem fra verdensstørste e-commerce konference – IRCE 2013. Det var både spændende, men samtidig også en skuffende oplevelse. Har valgt at lave 2 meget hurtige opsummeringer.

Konferencen

Selve konferencen var i typisk amerikansk stil med masser af giveaways (Vandt desværre ikke noget), biler, tøser osv. osv. osv., hvilke vi danskere kunne lære noget af, ”Bigger is better”? Ja i det her tilfælde! Alle de store amerikanske online virksomheder var selvfølgelig repræsenteret og jeg fik også en snak med mange af dem, mange eksisterende partnere og mulige nye partnere. Den fungerede rigtig godt og amerikanerne var virkelig offensive for bare at komme i kontakt med en.

Et trick til virksomheder der skal på messe: Hav en små bolde med logo med på din stand, kast så bolden til den du gerne vil i kontakt med, når personen griber, så har du personens opmærksomhed. Ja jeg faldt i et par gange 🙂

Workshops

Deres workshop var ekstremt amerikanske, alt for ofte var det en VP of marketing som fortalte om hvad hans/hendes medarbejdere havde arbejdet med og hvilke resultater de var kommet frem til – det så man tydeligt, når der var spørgerunde og der blev spurgt ind til noget teknisk/praktisk og de kunne ikke svare klart. Jeg tænkte; hvorfor sender man ikke personen der har siddet med den enkelte test? Nå nok om det, det er typisk amerikansk.

Jeg syns desværre at deres Workshops var spild og af og penge, da der ikke kom særlig meget praktisk.

irce2013-title

Takeaways fra IRCE 2013 i Chicago

Har prøvet at samle en hurtig top 5 over

Top takeaways 2013

  • YouTube – Brug verdens 2. største søgemaskine MEGET mere!
  • Mobilsite! – Kom igang
  • Remarketing – Stor effekt
  • Vær aktiv på Google+ selvom dine kunder ikke er der!
  • Masser af muligheder med Email marketing! 

Som I nok kan læse, så er det ikke fordi jeg har fået noget med hjem, som jeg ikke vidste i forvejen. Er du e-købmand, der har været i gamet i et stykke tid, så er der ingen grund til at du tager hele vejen til Chicago, med mindre du vil have en hyggelig tur USA. Men er du derimod ny/beginner og har du budgetterne, så er der rigtig meget inspiration at hente og du vil med garanti få noget ud af det.

En sidste kedelig ting; internettet fungerede kun i perioder!? Hvordan kan man ikke have styr på det til verdens største e-handelskonference!?

Amerikanerne og IRCE2013 kan lære noget fra Ib Potter og MarketingCamp

Ugen før var jeg til Marketing Camp, som er arrangeret af Ib Potter, hvor (næsten) alle danske e-købmænd og lign. var samlet for at nørde en hel dag sammen. Én ting jeg var stor fan af på Marketing Camp, det var at alle tracks etc. er delt op i forskellige niveauer, så man ikke sad og spildte tiden til en basic session – det fungerede RIGTIG godt og det burde IRCE også gøre og til andre konferencer, hvor de har workshops.

Jeg talte med flere amerikanere, der også havde rejst langt for at deltage i IRCE 2013, de var også nogle hardcore e-købmænd og savnede virkelig også at de forskellige workshops var delt op i flere niveauer, da man alt for ofte spildte tide med at sidde og høre på basic knowledge.

Èn ting er sikker; jeg er med til Marketing Camp 2014 næste år, og vælger desværre IRCE fra, da jeg ikke fik nok guldkorn med hjem. Godt arbejde Ib Potter!

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Skriv et svar