Hvorfor arbejde MED bloggere?

Jeg får ofte spørgsmål om hvordan og hvorfor jeg arbejder med bloggere, hvor og hvad meget jeg giver dem, hvad vi kunne tænke os til gengæld osv. osv. osv. – det tænkte jeg at jeg ville koge ned til et blogindlæg, så jeg ikke skal sidde og svare på de samme spørgsmål igen og igen.

Personligt kan jeg ikke se at en webshop der vil frem kan få stor succes uden at samarbejde med bloggere, det er simpelthen et must i min optik, der er selvfølgelig webshops, der har succes og ikke arbejder med bloggere.

 

Hvorfor arbejde med bloggere?

Som I nok ved, så arbejder jeg hos CoolStuff.dk med det danske marked, hvor vi konstant arbejder med bloggere og har stor succes med det. Vi sender løbende produkter til bloggere, der glædeligt skriver om os i ”bytte”. De får produkter og vi får synlighed på deres blog.

Jeg bruger mellem 2-4 timer hver uge på samarbejdet med bloggerne og jeg har skrevet 4 gode grunde til hvorfor jeg bruger så lang tid på dem hver uge:

 

Meget aktive

Ofte så er bloggerne meget aktive, hvilke vil sige at de opdatere deres blog ofte, dette betyder at det ikke bare er et statisk website, der aldrig bliver opdateret, der sker altså noget på en blog der næsten dagligt bliver opdateret. Det betyder  også at bloggeren stempler webshoppen som ”godkendt” – Tænkt hvis du kunne få en masse kendte personer/bloggere til at anbefale din webshop til andre, det giver med garanti flere penge i kassen igen

Enorm reach

Hvis du arbejder sammen med de store blogs, så får du også et enormt reach, altså du når ud til rigtig mange læsere, som du nødvendigvis ikke ville ved alm. reklame. Du får altså en slags ambassadører for din webshop som vil gøre alt for at deres blogindlæg vil blive læst af så mange som muligt.

Billigere end alm. annoncering

Ofte så er det billigere at lave et samarbejde med en blogger end at købe alm. bannerannoncer, samtidig skal du huske at det indlæg som bloggeren skriver vil være på personens blog permanent, det bliver altså ikke slettet når aftalen er slut. Ofte så har en bloggers henvisning en højere konverteringsrate end et banner på samme blog.

Gode indgående links

Når man sender bloggere produkter og de skriver om dem, så ender det typisk med et flot link til ens produkt side eller lign., der ofte kan være svært at få. Man kan i teorien selvbestemme hvilke produkter man vil have links til ved at sende dem specifikke produkter.

Det var 4 grunde til hvorfor jeg arbejder med bloggere, jeg vil sagtens kunne nævne flere grunde til hvorfor man skulle arbejde med bloggere (måske også lidt mere med den sorte hat på), men 4 grunde må være overbevisende nok for denne gang til hvorfor du og din webshop skal samarbejde med bloggere.

blog1

 

Dårlig forretning?

Men er det ikke en rigtig dårlig forretning at give produkter væk til højre og venstre? Jo det kan det hurtigt blive, hvis du ikke gør dit grundarbejde godt nok; giver du et for dyrt produkt til en blog uden læsere, følger du ikke op på bloggeren, glemmer bloggeren at nævne din virksomhed i deres blogindlæg og mange andre ting.

Så min anbefaling, brug noget mere tid på det og få struktur i dit arbejde med bloggerne, det giver bonus langt frem også ender du ikke med at miste penge. 

 

Rent praktisk?

Der er mange måder man kan arbejde med bloggere på efter hvilken type virksomhed man er og hvad ens ”mål” er, da jeg arbejder med webshops, så er mit “main goal” er at få så mange køb igennem som muligt, hvis du sælger software, så er dit fokus at få så mange downloads som muligt.

Måden jeg gør det rent praktisk er:

  1. Bloggeren tager enten fat i mig eller jeg skriver til dem.
  2. Analysen går i gang, er bloggeren interessant, så indtaster jeg bloggeren i et excel ark.
  3. Tilbyder bloggeren et produkt eller 2, hvor jeg spørg om de vil tage billeder og skrive tekster selv – altså de låner ikke noget fra vores side (læs: unikt indhold), derefter kræver jeg ikke at de linker, men opfordrer til det for læserens skyld.
  4. Bloggeren melder tilbage, når de har skrevet om produktet.
  5. Tjekker bloggen af i mit excel dokument med link til indlægget.
  6. DONE!

Denne metode har jeg haft fin succes med hos rigtig mange bloggere længe, hvis det er en rigtig stor blogger, så justere jeg selvfølgelig mængden af produkter alt efter temperament og omvendt.

Med hensyn til udvælgelsen af produkter, så er der også ALTID tanker bag, jeg har konstant fokus på vores indkøbspris og foretrækker at sende produkter, der er billige i indkøb, samt har god fortjeneste – er kan igen være undtagelser. Derudover arbejder jeg også sammen med mine indkøbere om hvilke produkter der udgår og hvilket vi skal pushe lidt, det nytter jo ikke noget at pushe et produkt som er dyrt i indkøb og udgår snart.

Det vigtigste af alt er at bruge din sunde fornuft!

 

Skal du arbejde sammen MED bloggere?

Mit korte svar er ”JA!”. Hvis du har en webshop og du gerne vil have større succes, så kan du ikke komme udenom bloggerne, de har en kæmpe impact på deres læsere og er rigtig gode ”sælgere”, hvis de kan lide dine produkter.

Dog skal det siges at du ikke skal arbejde sammen med ALLE bloggere du kan, men du skal arbejde med de RIGTIGE bloggere, så tænk dig om og analyser bloggen, er det en blog der har relevans, læsere osv., så er det måske en idé at lave et samarbejde med bloggen.

PAS PÅ: Der er rigtig mange som opretter blogs bare for at modtage produkter fra forskellige virksomheder, det kan man nemt gennemskue, så hold nalderne fra dem, de giver dig ingen værdi.

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Skriv et svar