Arbejde i en svensk virksomhed i Sverige

Som mange af jer nok ved, så sagde jeg tilbage i september 2012 sagde jeg farvel til min gamle arbejdsgiver, SPAMfighter, for at arbejde for en svensk virksomhed, CoolStuff, der er placeret i Malmö, Sverige. Jeg har fået rigtig mange spørgsmål om hvorfor, hvordan osv., så har jeg prøvet at samle og besvarer dem her.

Hvorfor valgte du at smutte fra en fed stilling og arbejdsplads hos SPAMfighter? Det spørgsmål har jeg fået RIGTIG mange gange og jeg forklarer gerne hvorfor igen; grunden til at jeg valgte at skifte job var simpelthen fordi jeg manglede udfordringer og havde brug for at prøve noget nyt og pludselig stod CoolStuff og bankede på min dør. Jeg havde været ansat hos SPAMfighter i over 3år og var efterhånden kørt død i det – så der måtte ske noget nyt.

Virksomheden er jo svensk!? Hvad med sproget? Jeg vil godt indrømme at da jeg startede forstod jeg intet svensk, vi kørte det meste på engelsk for at være sikker på at jeg forstod det hele og at der ingen misforståelser opstod, men nu efter 3 måneder så forstår jeg allerede svensk MEGET bedre end da jeg startede. Jeg er stille og roligt begyndt at prata svenska, så det kommer!

Mit yndlingsord på svensk er: Bajse!

Hvordan er det at arbejde med svenskere kontra danskere? Jeg har nu arbejdet hos CoolStuff i over 3 måneder og jeg må indrømme at jeg er glad for mit skifte, det giver mig præcist det jeg søgte; flere/nye udfordringer, mere ansvar og hår på brystet!

Svenskerne er meget professionelle, går meget op i rapportering og at skal være styr på tingene. Det motiverer mig, at virksomheden har styr på tingene, informerer og at der bliver fulgt op på alt. Svenskerne arbejder meget 9-17, så det skal jeg lige vænne mig til, jeg ser mit arbejde som en hobby, hvilket betyder at jeg tager mit arbejde med hjem, og det gør mine kollegaer ikke på samme måde, men på den anden side, så giver det mit mere ro til at færdiggøre mine projekter, da jeg ikke bliver forstyrret om aftenen, når jeg arbejder. 🙂

Hvad savner jeg i Danmark? Jeg bor jo stadig i Danmark, så der er ikke så meget at savne ved Danmark, da jeg er “hjemme” hver dag, men det jeg savner hos min gamle arbejdsgiver er helt klart kantinen og sammenholdet. I Sverige er det åbenbart normalt at man går ud og spiser hver dag eller har madpakke med, meget underligt at man ikke har en kantine, men det har man åbenbart ikke. De holder heller ikke ligeså mange fester og ”sammenkomster”, som vi gjorde i SPAMfighter og ordret ”fredagsøl” findes ikke!? Måske fordi alkohol er møg dyrt her? Ja jeg ved det ikke.

Svensk flag

Vil jeg anbefale andre at arbejde i Sverige? JA! Det giver mig nogle udfordringer, som jeg ikke kan få i Danmark, personlig udvikling også giver der mig (endnu mere) hår på brystet. En anden fordel er en skattefordel; Jeg bliver i dag beskattet via en SINK skat, som betyder at jeg kun betaler 25% i skat. Den største udfordring er helt klart broen, hvilke jeg er sikker på holder mange væk for at tage springet til Sverige, men man kan også vælge at flytte til Sverige, dog bor jeg stadig i Danmark og flytter ikke til Sverige i nærmeste fremtid. 🙂

Arbejder du også i udlandet?

Kender rigtig mange som har flyttet deres arbejdsplads til Asien, men har du arbejdet/boet eller arbejder du også i udlandet? Så del det gerne og lad mig høre om dine erfaringer med at arbejde i udlandet? Del gerne positive og negative ting!

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Peter Christensen

  Hej Patrick, Spændende med et lille indlæg om at arbejde for en svensk online-virksomhed. Dét havde jeg selv fornøjelsen af sidste år, og jeg vil give dig helt ret i, at det giver masser af spændende udfordringer, personlig udvikling og hår på brystet. For mig var det desuden et fantastisk springbræt til at komme længere sydpå – nærmere betegnet Berlin, hvor jeg i dag bor og arbejder. Kunne være spændende med lidt flere indlæg om din hverdag i Sverige + udfordringerne ved at drive e-handel i Danmark fra den anden side af Sundet…

  1. Patrick T. Rasmussen

   Hej Peter,

   Tak for din kommentar. Berlin er helt klart et spændende sted at arbejde, jeg har dog kun været der i forbindelse med ferie!

   Jeg vil helt klart komme med flere indlæg om min hverdag i Sverige og hvordan det er at drive e-handel herfra!

   7patricK

 2. Martin

  Hej Peter

  VIl du kontakte mig på min mail eller kan jeg få din mail?

  jeg har har et par spørgsmål om at arbejde i Malmø og bo i kbh, som jeg håber du vil hjælpe med

  på forhånd tak
  Martin

Skriv et svar