Arbejd gratis og byg broer i stedet for at brænd dem!

Jeg sad og læste denne artikel om gratis arbejde, hvor en fagforening mener at gratis arbejde er et skråplan. Jeg må sige at jeg er direkte uenig med Dansk Magisterforening, jeg ser gratis arbejde som at få én fod indenfor, bygge en bro samt udvide dit netværk. Det provokerede mig til at skrive dette indlæg.

Alt for mange er ikke gode til at bygge broer, de vælger at brænde dem før de overhovedet er bygget. Èn bekendt, nævner ingen navne i dette indlæg, som tager billeder af ting og sager. Han tog et billede af et produkt, som én af hans venner sendte til virksomheden, da det var super flot – virksomheden var så vilde med billedet at de vælger at smide det på deres facebook side, samt giver kreditten til 100% ham. Han opdager at billedet er blevet lagt på deres Facebook, han vælger så at sende dem en mail om at det billed skal fjernes indenfor 24timer ellers vil der blive sendt en faktura til dem. Virksomheden piller billedet ned, én bro brændt.

Hvad gjorde han forkert i denne situation?

Jo han reagerede på den helt forkerte måde, i stedet for at se det som en bro der kunne være bygget mellem ham og virksomheden, så vælger han at angribe og kræve. Han er ikke en verdenskendt fotograf (endnu), og hvis han var det, ja så var det måske en anden sag.

Hvis det havde været mig, så havde jeg grebet det an på en anden måde. Han kunne have skrevet til dem: ”Jeg er glad for at i bruger mit billede på jeres Facebook side, hvis I vil have taget flere billeder af jeres produkter, så er I velkommen til at kontakte mig” – så er broen med garanti bygget og i fremtiden vill virksomheden næsten med garanti kontakte ham for at få taget billeder af deres produkter.

Arbejde gratis? Ja tak!

Arbejde gratis

Jeg har længe arbejdet gratis for andre virksomheder og personer, det er blevet til MANGE timer, rigtig mange timer, hvor jeg har knoklet uden at få én krone for det.

Mit første rigtige fuldtidsjob fik jeg faktisk fordi jeg arbejdede 3 mdr gratis for SPAMfighter, hvor jeg gav den hele armen  uden at få en krone for det.

Mange vil mene at det er hovedløst at arbejde gratis, da der ikke kommer penge i kassen nu, men jeg ser anderledes på det. Jeg ser det som en investering, som er godt givet ud i længden. Tænk på at dem som du har arbejdet for måske endda vil anbefale dig til andre. Jeg vil næsten også våge at påstå at uden alt mit gratis arbejde, så har jeg ikke stået her hvor jeg gør i dag – det har udviklet mig på så mange områder.

Nu lyder det som om at jeg arbejder gratis for alle, det gør jeg ikke, men jeg elsker mit arbejde og det er  min hobby, så jeg har intet imod at arbejde gratis.

Som Nik og Jay synger i én af deres sange, ”Dem du møder på vej op, møder du på vej ned…” – kloge ord, rigtig kloge ord.

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Dette indlæg har 3 kommentarer

  1. Martin Dyg

    Han lyder som et fjols 😉

  2. Ulrik McArdle

    Jeg synes du har helt ret i mange af de ting du siger her, men man kan hurtig få et rygte for at være “ham der arbejder gratis”. Så det er vel og mærket en meget fin balance gang man skal afholde sig.

Skriv et svar