Abandoned cart – lad nu være med at give rabat!

Abandoned cart bliver mere og mere populært i Danmark og i USA er det gået helt amok – det har folk efterhånden fundet ud af og der ryger din indtjening!

Hvad er Abandoned cart?

Måske ved du ikke hvad Abandoned cart er? Så lad mig prøve at forklare det kort: Lad os sige at du har en webshop, hvor du har mange brugere igennem,  mange smider produkter i indkøbskurven og går videre i dit købsflow, de kommer til step 2 eller 3 i flowet, hvor de derefter falder fra. Der kan være rigtig mange årsager til at brugeren ikke får gennemført et købt og forlader din webshop midt i købsprocessen.

Ofte er det fordi de ikke har tiden til at gennemføre købet. Det er her ”Abandoned cart”-setuppet kommer ind; det kan nemlig sende en mail til brugeren, hvori der kan står ”skal du have hjælp med dit køb” eller lign.

Det fungere altså som en slags remarketing i din indboks, smart ikke? Jeg har set ekstremt flotte konverteringsrater fra folk der kører med et ”abandoned cart”.

abandoned-shopping-cart 2

 

Men hvor knækker filmen på hos de fleste abandoned cart setuops?

Filmen knækker der hvor at man tilbyder en rabat i den første mail som man sender til brugeren

Rigtig mange virksomheder der tilbyder de her setup foreslår selvfølgelig at man tilbyder en form for rabat, da konverteringsraten er højere og deres ”værktøj” ser ud til at virke endnu bedre, men alle kan altså sælge med rabat og jeg vil ikke anbefale at man giver rabat i den første mail man sender, måske i den 2. eller 3. mail, men ikke den første.

Den gode Malthe sende en sjov video til mig, der handler netop om abandoned cart, hvor Barclays nu giver små tips til hvordan man kan udnytte det.

Egentlig en rigtig sjov video fordi det passer med rigtig mange webshops der har implementeret abandoned cart og tilbyder rabat med det samme. De tilbyder selvfølgelig rabat fordi de virker, men prøv nu for en gangs skyld at være en god købmand og tænk på din margin.

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Henrik

  Jeg kunne ikke være mere enig, alt for mange webshops er alt for hurtige til blot at banke prisen ned i håb om mere salg.

  Det tager ikke dine kunder lang tid at finde ud af – hey jeg kan spare mere hvis jeg bare liiiiiiiige venter på en mail.

 2. Daniela

  Dejligt at se sådan et blogindlæg – alle andre hedder noget i stil med “sådan opnår du højere konvertingsrate med rabat….”

 3. Morten

  Det er vel ikke så meget anderledes end alle dem som Google gavekort og rabatkoder, inden et køb. Eller tilbyder rabatkoder ved tilmelding til FB og nyhedsbreve e.lign.

Skriv et svar