6 skarpe content ideer [Gæsteindlæg]

Kære læser, mit navn er Kristoffer Hjerrild og jeg har fået lov til at skrive et gæsteblogindlæg her på Patricks blog. Jeg er serie-iværksætter gennem snart 10 år og jeg giver her 6 skarpe content ideer til dig der mangler lidt inspiration til din virksomhed. God fornøjelse

Du har sikkert allerede hørt at ”Content is King” og der er helt sikkert noget om snakken. Det er nemlig en rigtig god måde at opbygge nogle langsigtede relationer med ens kunder. Hele kunsten går ud på at oprette, distribuere og udgive noget relevant og værdifuldt indhold til dine kunder. Det kan fx være en god artiklen spækket med viden, en god produktbeskrivelse, en video etc. Formålet med skarpt content er under alle omstændigheder at erhverve, engagere og beholdes ens kunder. Jeg vil derfor gerne dele 6 måder hvorpå du kan lave skarpt content til din virksomhed.

1. Guides
Gode produktbeskrivelser er et must hvis man driver en webshop, men det er langt fra alle som også har guides tilknyttet. Det kan være en rigtig effektiv måde at give kunderne et godt overblik over de forskellige produkttyper. Hvis man fx forhandler 10 af de samme produkttyper, så kan kunden endda blive skræmt væk af forvirring over hvilken et af produkterne personen skal vælge. Lav derfor nogle detaljeret guides, hvorved du skriver om fordele/ulemper, benyttelsesmetoder, kvaliteten, anvendelsesmuligheder og hvad der ellers er naturligt at fortælle om produktet.

2. Podcast
Jeg er personligt stor fortaler for podcasts, da det er en rigtig god måde at udnytte tiden på. For mit eget vedkommende bruger jeg det oftest når jeg pendler imellem mit webbureau MagentoXperten.dk, kontorer, som ligger i henholdsvis Århus og København. Så lytter jeg ofte til en god iværksætter podcast imens, både danske og udenlandske. Hvis du derfor har en god viden inden for et bestemt område og er god til at formidle den, så kan du jo dele den på din podcast. Selvom det helt sikkert kommer til at tage en del tid, så får du alligevel også meget retur. Det kan fx være større netværk, anbefalinger, indbydelse til arrangementer, nye kunder etc.

3. Magasin, gæsteindlæg, blogindlæg
Start et magasin, blog eller tilbyd gæsteindlæg på andres sider. Jeg oprettede selv en blog som noget af det aller første da jeg sprang ud som iværksætter og har fået rigtig meget ud af det. Når man først har fået skabt et publikum, så har man lige pludselig en helt ny markedsføringskanal, som man kan bruge lige som man vil. Jeg kan fx via min blog nå en rækkevidde på flere tusinder personer, hvilket selvsagt skaber aktivitet for mine virksomheder. Dog skal der afsættes meget tid, da indholdet skal være værdifuldt for læserne. Jeg plejer selv at skrive om Magento og hvad der generelt rører sig indenfor iværksætteri/e-commerce.

4. Storytelling
Har du nogensinde studset over historierne omkring de amerikanske milliardforretninger som begyndte i en garage/kælder og i dag har hovedkontor i Silicon Valley med tusinder af ansatte? Det er jo også nogle fantastiske historier og folk elsker det! Det er dog de færreste som kan fortælle sådanne historier, men afskrække dig. Din historie kan fx også være omkring en cool messe du har været på, hvordan du startede webshoppen, historien bag produkterne etc. Det vigtigste er, at historier opbygger personlige relationer og er med til at humanisere din webshop, hvilket kan skille din webshop ud fra de andre. Tænk over det: Vil du helst handle på en webshop hvor du kender ejeren bag eller en webshop hvor du føler at du ingen personlig tilknytning har.

5. Højtider
Sørg for at vær up to date med højtider og datoer som kan være relevante for din webshop. Det kunne fx være valentinsdag, fastelavn, mors dag, konfirmation, Halloween, Black Friday, Cyber Monday, påske, jul etc. Man kan både lave kampagner, men man kan også dele artikler, videoer, indlæg med fx ”5 alternative gaver til mors dag”. Det er kun fantasien som sætter grænser, så vær ikke bange for at brainstorme og gerne gå mod strømmen. Måske kan din virksomhed endda fx afholde ”Fuck Valentins dag”, hvor der i højere grad bliver fokuseret på singlerne frem for personer i forhold. Der er selvfølgelig dog altid en hårfin grænse, som man skal huske at have med i sine overvejelser.

6. Sociale medier
Sidst men ikke mindst har vi også sociale medier som vi ganske enkelt ikke kommer udenom. Det er en virkelig god måde at dele content på, da de fleste mennesker efterhånden er på de sociale medier. Find ud af hvilken segment du vil henvende dig til og hvilket medie de bruger. Lav herefter en SoMe-plan og find ud af hvad du vil dele (det skal have værdi og relevans) for at skabe mest mulig leads og engagement. Øvelse gør mester og undervejs skal der analyseres (fx via Google Analytics) og splittestes for at se hvilket content dit publikum fortrækker mest.

Rigtig god fornøjelse!

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Kristian

    Hej Kristoffer. Tak for oplæg. God ide med guide. Det er noget jeg selv genkender bliver delt meget, og dem der er interesseret i en guide, er ofte også de typiske indkøbere.

Skriv et svar