5 hurtige tips til dit nyhedsbrev

Arbejder du med e-mail marketing? Ja, det tænkte jeg nok! Hvis du ikke gør, så kom i gang med det samme! Jeg har samlet 5 hurtige tip til hvordan du kan forbedrer din e-mail marketing nemt, hurtigt og meget simpelt.

mailing_site

Grunden til at jeg i første omgang skriver dette indlæg er fordi jeg modtager nyhedsbreve fra Christina Klitsgaard, hvor hun skriver om nyhedsbreve – der har været noget der har irriteret mig længe og det er hendes første linje i ALLE Christinas nyhedsbreve: ”Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig på christinaklitsgaard.dk. Ser denne mail…” – dette har nu provokeret mit i tilstrækkelig lang tid til at jeg nu vil skrive et blog indlæg med 5 hurtige tips til hvordan man kan forbedrer sit nyhedsbrev. 🙂

Gør de første linjer attraktive!

Rigtig mange er ikke opmærksomme på at mange klienter (Gmail, iPhone, iPad etc.) viser et lille snippet af de første linjer i oversigten. Hvad der står her, HAR indflydelse på din openrate!

Du kan se et eksempel på det her:

Christina Klitsgaard - nyhedsbrev

Mit tip; fix det med det samme, det tager ikke lang tid at rette! (Taler ikke om de første par linjer skrevet i content, men de først par linjer, som står i dit nyhedsbrev.

Jeg har set openrates stige ved at gøre de første par linjer mere attraktive, også kan man jo tilpasse den til, så det ikke er det samme hver gang – en “overunderskrift”.

Leg med subjectline hver gang

Det kan godt være at du tror at du er pokkers god til at skrive tekster, fangende tekster, cool overskifter, men det er du ikke, der er ingen der ved præcist hvad ens kunder reagere på! Derfor vil jeg anbefale dig at A/B/C/D/… teste dine overskrifter hver gang, det er en nem og simpel måde at få din openrate op!

Hold nu fokus og ha’ ét budskab

Rigtig mange holder ikke fokus når de sender nyhedsbrev, de fylder alt for mange informationer i deres nyhedsbrev, hvilket betyder at måde du og din læser mister fokus!

”Jamen jeg har så mange ting at fortælle min læser?” – Så split dit nyhedsbrev op! Så mister du og dine læsere ikke fokus!

Spørg dig selv, hvad er dit mål i dit næste nyhedsbrev? Det kan være:

 • Udvalgte produkter i fokus
 • Konkurrence
 • Fortælle én historie eller 2
 • Gøre opmærksom på at man er på de sociale medier (Facebook, Google+, Twitter, etc.
 • Etc.

Hvis du skal fortælle mange ting på én gang, så brug storytelling, hvor du har en rød tråd.

Test layout i så mange klienter som overhovedet muligt

Der er rigtig mange som ikke tester tingene 100% igennem før de sender deres ting afsted, det kan der være mange grunde til, men ved du hvordan dit nyhedsbrev ser ud i alle store mail klienter? Nej vel? Hvis jeg var dig ville jeg teste top 10 klienter og teste dem i bund.

Hos CoolStuff er vores Top10 mail klienter:

 • Gmail
 • Android
 • Windows Live mail
 • Yahoo!
 • Apple Mail
 • Hotmail
 • iPhone
 • Mail.dk
 • iPad
 • Internet Explorer

Hvis du er “doven” eller ikke har adgang til alle klienter, så kan det anbefales at du kører det igennem et system som tester det for dig, jeg har personligt brugt previewmyemail.com med fin succes.

CTA knapper

Flere undersøgelser viser at folk er mere villige til at trykke på knapper i stedet for kedelige tekstlink. Derfor vil jeg anbefale at du leger med dine CTA knapper i dit nyhedsbrev, test hvad der fungerer bedst hos netop dine læsere. Måske kan de foretrækker at klikke på en grøn eller orange knap fremfor et tekstlink? Jeg er sikker på at du kan forbedrer din CTR hurtigt og nemt!

BONUSTIP – Test, test og test!

Mit sidste og nok det bedste tip er at test, test og test, alle brugere/læsere er ikke ens og de opfører sig forskelligt, så derfor er mit nok bedste tip at du skal teste ALT! A/B/C/D-test overskrifter, knapper, tekster, links osv. osv osv. – én ting er sikker, der er masser af penge at hente!

Jeg kunne egentlig blive ved med at skrive tips til hvordan man kan optimere ens nyhedsbrev og der kommer med garanti også flere indlæg om netop dette i fremtiden!

Patrick T. Rasmussen

Digital Marketing - Digital Strategy, SEO, Social Media, Analytics, Blogging, Newsletters, Conversion Optimization and much more.

Skriv et svar